Farger

NMBUs fargepalett er et viktig element for å understreke den visuelle identiteten. Fargene gir rom for god visuell variasjon samtidig som de, sammen med andre elementer, bidrar til å skape en visuell helhet. Det er kun fargene i paletten som skal benyttes.

Hovedfarger
Hovedfargen vår er en grønnfarge, som trekker mot blått. Sammen med sort, hvitt og resten av paletten danner den fundamentet for vår visuelle kommunikasjon.Tilleggsfarger

Tilleggsfargene skal sammen med hovedfargen sørge for at identiteten innehar det spennet som kreves. Fargene består av blått, gult og rødt. Disse finnes i to skalaer; en kraftfull, fargerik, og en i jordfarger.


Fargesystemer
Litt om de ulike fargesystemene

Trykkfarger
CMYK
Et fargesystem vi bruker i trykk. Trykkfargene er cyan, magenta, gul og sort. CMYK benyttes når man har behov for flere farger i en trykksak, for eksempel brosjyrer, aviser etc. CMYK brukes også når man skal trykke bilder.

PMS Pantone Matching System.
Et system av ferdigblandede farger, som sikrer god fargegjengivelse av grafikk. Brukes på flater der man trenger få farger og nøyaktig fargegjengivelse, for eksempel postale elementer.

Det er svært viktig at fargene kalibreres mot en oppdatert Pantonevifte for uncoated farger, når det benyttes PMS trykk.

Skjermfarger
RGB/HEX
Et fargesystem som brukes på skjerm, for eksempel PowerPoint, internett, mobiltelefoner etc. Merk at fargene kan variere fra skjerm til skjerm. Bruk ikke RGB til trykksaker.